Foring av seniorhesten mot vinteren

Det er ikke uvanlig at hester går ned i vekt når de blir eldre. Det kan være ulike grunner til vekttapet, og denne artikkelen nevner noen forhold du bør være oppmerksom på. Spesielt bør du være nøye med tannstellet og undersøke om hesten har parasitter. Smerter på grunn av mild osteoartrose kan også være en årsak til vekttap. Du bør snakke med veterinæren din hvis hesten går ned i vekt uten at det kan forklares med mindre fôrmendge.

Hvis hesten har tapt seg kan det være vanskelig å få den til å legge på seg igjen om vinteren. Den vil bruke mer energi til å holde varmen. Derfor kan det lønne seg å være føre var og hjelpe hesten til vektøkning før den verste kulden setter inn.

Denne artikkelen fra "The Horse" inneholder tips til foring av seniorhesten mot vinteren (klikk her for å lese artikkelen).

Foto: Alexandra Beckstett, The Horse Managing Editor

Populært
Nytt
Følg Oss
  • Facebook Basic Square