Nyttig informasjon til eiere

Vi har hentet inspirasjon fra Smådyrklinikken ved NMBU (Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet) og samlet litt informasjon som det kan være nyttig for deg som dyreeier å kjenne til når dyret ditt skal behandles ved Mjøsa hesteklinikk:

Betaling skjer når du henter dyret ditt - enten kontant, med kort eller VIPPS. Hvis du ønsker å utsette eller dele opp betalingen kan vi tilby Dyrekonto i samarbeid med ResursBank. Vi tilbyr normalt ikke fakturering, og da kun etter kredittsjekk av kunden. Vi kan også foreta direkteoppgjør mot forsikringsselskapene Agria, Gjensidige og DNB (mot honorar). Hvis forsikringsselskapet godkjenner behandlingen som en forsikringssak betaler du bare egenandelen (og eventuelt annet som ikke dekkes av forsikringen) hos oss. Vi trenger forsikringsnummer for dyret for å kunne foreta direkteoppgjør!

Innlevering av pasienter for operasjon skjer etter avtale. Hunder skal luftes godt før de leveres på klinikken. Katter bør holdes inne fra kvelden før. Dyret skal være stelt og rent ved innlevering til planlagte prosedyrer. Dette er viktig for å redusere risikoen for infeksjoner i forbindelse med operasjon. Ved eventuelle infeksjoner (ørebetennelse, hudbetennelse, diaré, oppkast osv.) må du ta kontakt for klarering før en eventuell operasjon.

Utstyr til dyr som skal settes igjen på klinikken for operasjon er sele/halsbånd og kobbel til hunder og bur til katter.

Faste kan være nødvendig hvis dyret ditt skal ha narkose hos oss i forbindelse med undersøkelse eller behandling. Det er en liten risiko for komplikasjoner ved narkose. Derfor må hunder og katter fastes fra kvelden før hvis de skal opereres eller ha generell anestesi av andre grunner. Dyret ditt kan få vann hele tiden, men hunder og katter bør ikke få mat etter middag kvelden før. Hvis det er en kattunge eller valp under fem måneder som skal ha narkose eller sedasjon bør du ta kontakt for nærmere råd.

Risiko ved operasjoner og anestesi gjør vi vårt beste for å minimere. Det er en liten risiko for at det kan oppstå komplikasjoner, og i verste fall død, i forbindelse med operasjoner og andre prosedyrer under anestesi (eller sedasjon). Vi gjør vårt beste for å forhindre dette og avveier alltid nytten av anestesi/sedasjon opp mot risiko. For å redusere risiko for komplikasjoner ved anestesi er det viktig at vi kjenner dyrets sykehistorie og tilstand godt. Derfor ønsker vi at du svarer på disse spørsmålene når du leverer inn dyret til behandling/operasjon:

  • Bortsett fra sykdommen som dyret skal behandles for; har det ellers vært i fin form den siste uken?

  • Vet du om dyret ditt har en kronisk sykdom som for eksempel diabetes, Cushings eller hjerteproblemer?

  • Har dyret ditt fått noen medisiner den siste uken; og i tilfelle hvilke medisiner har dyret fått og når?

  • Når spiste dyret ditt sist?

  • Har dyret ditt vært i narkose tidligere, og vet du i så fall om noen spesielle problemer med dette?

  • Har dyret ditt hatt noen uventede reaksjoner på medisiner?

Populært
Nytt
Følg Oss
  • Facebook Basic Square